Waar ligt de Oosterhamrikkade?

Het transformatiegebied Oosterhamrikkade bevindt zich aan de noordoostkant van Groningen, aan een vroegere scheepsvaartverbinding: het 100 jaar oude Oosterhamrikkanaal. Vanaf je appartement fiets je in zo’n 5 minuten naar het sfeervolle stadshart van Groningen. Pak je de auto dan ben je binnen 5 minuten op de A7, richting Zwolle of Leeuwarden.

image alt

Paar minuten trappen

Of je nu lekker uiteten gaat in de binnenstad, een sportief avondje op de tennisclub hebt, op pad gaat voor vrijwilligerswerk of in het ziekenhuis moet zijn; vanaf de Oosterhamrikkade is alles op fietsafstand! Haal je (elektrische) fiets uit je privéberging en je bent in 5 minuten op de Grote Markt of bij het UMCG. Binnen een kleine 10 minuten parkeer je je fiets bij het station. Overigens brengt de bus je net zo vlot naar deze bestemmingen. Aan de overkant van het kanaal, precies bij de oversteek met de Oliesmuldersbrug, stap je eenvoudig op een van de stadsbussen. Ideaal als het regent!

image alt

Dobberen op het water

Mooi weer? Huur (of neem je eigen) een sloep, roeiboot, fluisterbootje of kano, en vaar heerlijk het Oosterhamrikkanaal af. Vaar je richting het centrum - waar het kanaal doodloopt - dan kun je langs het Stadsstrand peddelen. Of vaar de andere kant op tot aan de Oostersluis en geniet van de fijne uurtjes op het water. Aan de kade, bij de Kapteynbrug, heeft de gemeente een aantal ligplaatsen voor bootjes ingericht. Wellicht een plekje voor jullie boot?

Aanpak bereikbaarheid Oosterhamrikzone

De gemeente Groningen wil het gebied rondom de Oosterhamrikkade anders inrichten om de bereikbaarheid en leefbaarheid verder te vergroten. Daarnaast wil de gemeente slimme en veilige fietsverbindingen aanleggen, net als meer groen en aantrekkelijke wandelpaden. In 2018 heeft de gemeenteraad de variant ‘Splitsing’ vastgesteld als voorkeursvariant voor de auto-, bus- en fietsverbinding. De bus en auto krijgen hierbij elk hun eigen route, waarbij de bus door de Vinkenstraat rijdt, parallel achter de Oosterhamrikkade. De huidige busbaan aan de overkant van het kanaal wordt een autoweg. Deze voorkeursvariant wordt momenteel verder uitgewerkt. Meer informatie vind je op de website aanpakoosterhamrikzone.

Wonen in Groningen De Oosterhamrikkade
Omringd door voorzieningen Voorzieningen Oosterhamrikkade