Online een huis kopen? Zo werkt dat!

22 november '19

De start verkoop op woensdag 27 november komt steeds dichterbij. Wist je dat als de appartementen in verkoop gaan je jouw nieuwe huis volledig online kunt kopen? Hoe dat in zijn werk gaat leggen we graag aan je uit.

image alt

1. Heb je al een account van Mijn Eigen Huis?

Een account van Mijn Eigen Huis is een persoonlijke online omgeving waar je al je favoriete woningen opslaat en met elkaar vergelijkt, (persoonlijke) berichten leest, documenten kan downloaden en je voorkeuren doorgeeft. Heb je nog geen account? Doe dat dan snel want je kunt alleen die ene favoriete woning kopen als je een account hebt aangemaakt.

Account aanmaken

2. Online je voorkeuren doorgeven

Als op 27 november de verkoop start en je hebt je al aangemeld als belangstellende dan ontvang je een nieuwsbrief in je mailbox. De link die daarin staat verwijst naar een pagina waarop de stappen worden worden uitgelegd en hoe je jouw voorkeuren doorgeeft. Ook is dit de plek waar je je financiële check kan uploaden.

Financiële check
image alt

3. Wel of geen optie

Je hebt online jouw voorkeur(en) doorgegeven en wacht op de toewijzing die op 5 december is. Die datum staat in jouw account van Mijn Eigen Huis. Op die dag ontvang je een e-mail met daarin de uitslag van de toewijzing en lees je of je een optie op de woning hebt gekregen of dat je helaas op de reservelijst staat. 

4. Online kopen of afspraak met de makelaar

Heb je een optie op de woning dan bevestig je deze in jouw account en vervolgens maak jij zelf de keuze of je eerst een afspraak met de makelaar wilt of dat je direct online gaat kopen. Schrik niet, je koopt hem niet écht direct maar je start het aankoopproces op. Dat wil zeggen dat je wat gegevens invult en verstuurt zodat wij de contracten voor je op kunnen maken. Uiteindelijk teken je na een paar dagen digitaal en is de eerste stap naar jouw nieuwe woning gezet. 

Meer over een woning kopen
image alt

Thuis Nieuwbouwmakelaars

Uiteraard kun je ook in gesprek met een makelaar. Thuis Nieuwbouwmakelaars is specialist op het gebied van nieuwbouw. Het kopen van een woning is een belangrijke en grote beslissing die je niet zomaar neemt. Ze helpen je graag.

Het kantoor is een huiselijke en inspirerende woonwinkel. Je vindt ze op de 2e etage van het Vesta Woonforum. Daarnaast vind je er woninginrichters en een grote afdeling met woningtextiel. Kun je gelijk inspiratie opdoen voor je nieuwe appartement.

Op donderdag 28 november ben je tussen 17.00 - 19.00 uur welkom bij Thuis Nieuwbouwmakelaars om al je vragen te stellen over de appartementen van Karaat. Zo kan je nog beter je keuze maken voor welk appartement jouw voorkeur heeft. 

Thuis Nieuwbouwmakelaars
Peizerweg 74
9727 AK Groningen
Telefoon: 050–210 42 42
E-mail: [email protected]

  Verkoopprocedure
  Woningaanbod