Nationale Hypotheek Garantie goedkoper in 2020

23 december '19

De premie voor NHG wordt in 2020 verlaagd naar 0,7% (was 0,9%). Tegelijkertijd gaat de kostengrens voor de aankoop van een huis met NHG omhoog naar € 310.000 (was € 290.000). En dat is goed nieuws voor iedereen die interesse heeft in een woning tot die prijsklasse. NHG wordt dus niet alleen goedkoper, maar ook bereikbaarder.

image alt

Woning kopen in 2020?

De kostengrens gaat dus omhoog naar € 310.000. Heb je belangstelling voor een woning in dit plan? Dan kan het zomaar zijn dat je jouw favoriete woning nu wel kan kopen met NHG. 

Woningaanbod

Meer toegang en zekerheid

Veel consumenten met een woonwens lopen tegen drempels aan bij een hypotheekaanvraag omdat ze afwijken van de standaard. Denk aan starters, flexwerkers, ondernemers en senioren tegen pensioenleeftijd. Soms hebben zij een steuntje in de rug nodig. NHG zorgt ervoor dat deze groepen ook een hypotheek kunnen krijgen, door maatwerk in woonfinanciering te stimuleren. Dat betekent dat ze nieuwe mogelijkheden creëren die erop gericht zijn om het inkomen en de betaalbaarheid van deze groepen beter te toetsen. Door de verantwoorde ruimte in de markt te benutten, kunnen meer consumenten in aanmerking komen voor een passende hypotheek.

NHG biedt consumenten een vangnet in slechte tijden en deze zekerheid waarderen hypotheekverstrekkers vaak met een lagere hypotheekrente voor de klant. Meer weten? Lees verder op de website van NHG

image alt

Woning gekocht in 2019?

De nieuwe kostengrens kan ook al gelden voor een woning die je in 2019 hebt gekocht. Voor NHG is alleen belangrijk wanneer de hypotheekovereenkomst definitief tot stand komt. Dit mag op zijn vroegst op 1 januari 2020 gebeuren. Heb je nog geen woning gekocht? Dan kun je in 2020 sowieso een woning kopen met een hogere koopsom.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald. Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het NHG de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,5 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen.

Iets vragen? Neem contact op
Welke woning kies je? Woningaanbod