Hotelgevoel in de slaapkamer

22 augustus '22

Valt het jou ook op dat je op vakantie altijd net wat lekkerder slaapt? Ontspanning speelt natuurlijk een rol, maar onderschat ook die rustige, luxe, harmonieuze hotelomgeving niet. Een serene plek met kwalitatieve, aaibare materialen; dat creëer je ook heel makkelijk thuis!

image alt

Ton-sur-ton

Rust is het sleutelwoord om van die slaapkamer een serene oase te maken. Hoewel een hotelkamer zeker kan uitpakken met een spannend behang, zijn de kleuren in de kamer verder altijd op elkaar afgestemd. Kies een hoofdkleur die je mooi vind en pas die in verschillende tinten toe. Wil je graag een behang gebruiken? Kies dan voor de rest van de decoratie kleuren uit het behang om een eenheid te creëren. Kies warme, zachte kleuren als pastellen of gebroken wit voor de ultieme zenspot.

Aaibaar
Als je kiest voor een sober kleurenpalet, dan kun je toch dynamiek en speelsheid aanbrengen door verschillende materialen met texturen toe te passen. Denk aan dik en grof linnen voor de gordijnen, een wollen sprei op bed, een hoogpolig kleed naast het bed. Hoogwaardige materialen maken hierbij het verschil in de totale uitstraling van de kamer. Zo ook in beddengoed van stevig katoen en dikke, zachte handdoeken. Gewone winkels en warenhuizen (zoals Hema) bieden ook steeds vaker lakens en overtrekken in ‘hotelkwaliteit’ aan!

image alt

Hoofdzaak

Voor het echte kosmopolitische hotelgevoel pak je uit met een in het oog springend hoofdbord. Durf je dit statement aan dan hoef je verder niet veel meer te doen aan je slaapkamer. Een bijzondere vorm, bekleed met stof met een spannende print of een aaibaar materiaal. Het vergt wel wat creativiteit, want vaak zijn de hoofdborden die je in hotels ziet custom made. Gelukkig is het fenomeen in opkomst dus komt er steeds meer aanbod op de markt.

Empty nest
Heb je de luxe van een extra kamer? Berg dan je kleren, boeken en andere spullen zoveel mogelijk in een andere kamer op. Hoe minder rommel, hoe minder prikkels. En hoe luxe is een aparte walk-in-closet? Ben je niet zo fortuinlijk, zorg dan dat alle spullen die in je slaapkamer moeten staan achter een deur, in een la of in een doos uit het zicht staan. Een rustige, lege kamer = een goede nachtrust.

Filter
Een van de grootste sfeerbepalers is licht. De algemene opvatting is dat je er zo veel mogelijk van wilt binnen krijgen. Dat is ook zeker waar, maar fel zonlicht gefilterd door een zacht, doorschijnend gordijn, vitrage of mooie brede jaloezieën schept nog meer intimiteit. En dan hebben we het nog niet eens over het gevoel van privacy dat vitrage en in-betweens (semi-transparante gordijnen) met zich mee brengen.

image alt

Finishing details

Het zijn de details die het hem doen, die dat echte hotelgevoel in de slaapkamer brengen. Denk aan matchende wandlampjes aan het hoofdeinde, een fauteuil naast het bed of een bankje aan het voeteneind. Een klein bureautje om aan te werken of een kaptafel om te tutten. En niet te vergeten: een nutteloze stapel sierkussens die je elke dag weer op en van het bed mag rapen. Maar het staat wel beregezellig.

Hoe werkt dat nou, een nieuwbouwwoning kopen? Bekijk de stappen
Creëer een fijne slaapkamer Bekijk de appartement impressies