Appartement in Karaat voor Sacha en Janna een ‘kans uit duizenden’

28 juni '21

De zussen Sacha (18) en Janna (20) uit Dokkum waren altijd al van plan om later te gaan studeren én samenwonen in Groningen. Dat 'later' werd iets eerder en een 'bescheiden huurappartement' werd een nieuwbouw koopappartement in Karaat, tot hun eigen blije verbazing. "We hadden nooit gedacht dat we een appartement konden kopen, maar dat is mede dankzij familieleden mogelijk gemaakt", zegt Sacha. “We zijn super blij dat we deze unieke kans niet hebben laten liggen.”

Sacha is samen met haar zus Janna eigenaar van een nieuwbouwappartement op de 4e verdieping van Karaat. Twee zussen in een appartement, gaat dat wel goed? "Haha, ja hoor, dat gaat zeker goed. We zijn eigenlijk altijd al 2 handen op 1 buik geweest en trekken veel met elkaar op. Natuurlijk zijn er best eens irritaties, maar we kunnen er heel goed tegen om bij elkaar te zijn.”

image alt

Investering in de toekomst

De zussen waren altijd al van plan om later op kamers te gaan en te gaan samenwonen in een klein appartement. “We dachten over een jaar of 2 misschien, maar keken al wat rond. De huizenmarkt is nu heel gecompliceerd. Veel appartementen waren net te klein, óf er werd flink overgeboden. Ook zagen we de wachtlijsten groeien én de prijzen voor huurappartementen stijgen. Toen we Karaat ontdekten, zagen we de perfecte kans om onze droom eerder te verwezenlijken. Het is natuurlijk een overweldigend bedrag, maar dat valt relatief mee als je kijkt naar de huidige bizarre prijzen voor oudere en kleinere appartementen in Groningen. Bovendien is het een goede investering in de toekomst. We dachten alleen niet dat wij nieuwbouw zouden kunnen kopen, met onze bijbanen. We zijn met de financiering geholpen door familieleden, onder wie onze oom die hier vroeger zélf in deze buurt op kamers woonde. We beseffen ons dat dit uniek is en we zijn ze enorm dankbaar. En we werken heel hard om de lening zo snel mogelijk terug te betalen.”

Perfecte locatie

Sacha en Janna wonen thuis bij hun ouders in Dokkum, waar ze ook hun bijbanen hebben. Sacha start in september met een studie ergotherapie aan de Hanzehogeschool in Groningen en ook Janna overweegt - na haar propedeuse Integrale Veiligheidskunde – te gaan studeren in Groningen. Sacha: “We kennen nog niet alle ins en outs, maar we vinden Groningen een mooie stad. Voor mij was de keuze Leeuwarden of Groningen, maar als studentenstad trekt Groningen me het meest.” Een van de doorslaggevende factoren voor hun keuze voor Karaat was de locatie. “Karaat ligt perfect qua faciliteiten: het station is niet ver weg, op steenworp afstand is een busstation met vele buslijnen, het stadsstrand ligt dichtbij, net als veel parken, diverse supermarkten én het centrum. Ook het Wiebenga gebouw van de Hanzehogeschool ligt op loopafstand, dus dat is ideaal!”, aldus Sacha.

image alt

Modern en sfeervol

Naast de locatie, vielen de zussen voor het fraaie gebouw én natuurlijk hun mooie appartement. Sacha: “We vinden het gebouw heel mooi, zowel de basis als de details. Zoals de okergele kozijnen in het gebouw, die kenmerkend zijn in deze buurt. Het gebouw is modern maar ook sfeervol. En ons eigen appartement is mooi, ruim én heeft een balkon. Daar zien we ons al gezellig buiten zitten met vrienden, of lekker met een bakkie koffie in de ochtend. Op de 4e verdieping hebben we ook mooi uitzicht. Beter dan op de 2e, waar we eerst zouden gaan wonen. We zijn blij dat de makelaar ons erop heeft gewezen dat er nog andere appartementen beschikbaar waren. We hebben sowieso goede hulp gehad en goed contact met de mensen tijdens het aankoopproces. Dit is voor ons allemaal nieuw en we leren er veel van.”

Benieuwd naar medebewoners

Sacha en Janna hopen op veel diversiteit qua bewoners in het gebouw. “We weten nog niet wie onze directe buren worden, maar we hebben wel al wat mensen ontmoet op de 1e VVE vergadering. Daar hebben we al verschillende buren ontmoet, van jong tot oud. Dat vinden we zelf heel leuk, ook voor de sfeer. Dus we zijn heel benieuwd naar de andere bewoners. We kijken er in elk geval enórm naar uit om hier volgend jaar te gaan wonen en studeren en er hopelijk ook te blijven wonen als we werken. Karaat is voor ons een kans uit duizenden. Ik ben blij dat we die niet hebben laten liggen.”

  Ontdek de appartementen
  Bekijk de planning